Campus Fesztivál 2018 : start az Egyetem Téren

Látványos kísérletekkel, izgalmas játékokkal, érdekes előadásokkal és koncertekkel már a Campus Fesztivál 0. napján telt házzal nyitott a Debreceni Egyetem fesztiválhelyszíne, az Egyetem Tér.


Az Egyetem Tér nem más, mint fesztiválköntösbe öltöztetve mindaz, amiről a Debreceni Egyetem szól. Jöjjenek ide, hallgassák a zenét, élvezzék azt, hogy a komoly, tudományos dolgok könnyed formában, optimizmustól, humortól átitatva jelennek meg az Egyetem Téren – így köszöntötte Szilvássy Zoltán rektor a látogatókat az intézmény fesztiválhelyszínének szerdai hivatalos megnyitóján.

Az egyetemi vezető a fesztiválozók figyelmébe ajánlotta az Egyetem Tér színes programjait – többek között A mi kis falunk című sorozat sztárjait, illetve kiemelte a fesztiválhelyszínen bemutatkozó mintegy 30 egyetemi egység standját.

A rendezvényen részt vett Orbán Balázs, a Miniszterelnökség miniszterhelyettese, aki köszöntőjében a fesztivál és a tudomány kapcsolatáról beszélt: kultúrantropológiai megközelítésben a fesztivál nem más, mint a közösségi identitás megünneplésének a rítusa. Orbán Balázs példaértékűnek nevezte a Debreceni Egyetem szerepvállalását a Campus Fesztiválon.

Ezeknek a fesztiváloknak a zenei, gasztronómiai és kulturális mellett szellemi élményt is kell nyújtani, a Campus Fesztivál esetében ezt a Debreceni Egyetem jelenléte biztosítja. Az lenne a szerencsés, ha az ország más fesztiváljai mögött is állna egy-egy ilyen tudásközpontmondta a miniszterhelyettes.

A hazai fesztiválkínálatban a Campus Fesztivál a családias jelleg mellett a Debreceni Egyetem jelenléte miatt is egyedi. Az intézmény számára a tudomány népszerűsítése mellett a leendő egyetemisták elérése, a kapcsolatépítés miatt is fontos a rendezvény.

A standok mellett minden délutántól hajnalig kínál programokat az egyetemi színpad: a Tálentum sávban fiatal zenekarok, művészek mutatkoznak be, az Aud Max sávban Zacher Gáborral, Csernus Imrével és a Mi kis falunk színészeivel lehet találkozni. Lesz Dumaszínház, esténként pedig igazi zenei sokszínűség lesz a színpadon: a jazz-től a retrón át a rockig bőséges lesz a kínálat. Érdekesség, hogy a szombati napon az egyetem könnyűzenei kurzusának hallgatói, az Android zenekar, valamint a rektor, rektorhelyettes, dékán és nagykövet alkotta Impact formáció lép fel. Ezek mellett az egyetemi színpadon találkozhatnak a fesztiválozók más kedvenceikkel is: a Parno Graszttal, a Vis Maiorral, Dánielfy Gergő és az utazókkal, Marót Viki és a Nova Kultúrzenekarral, a Debrecen Dixieland Band tagjaival. A koncertek után pedig DJ és Karaoke party lesz.

Forrás