Gamerek éjszakája

Félhomályba borult terem, koncentráló arcok, gépek tucatjai és üdvrivalgások vagy épp bosszús morranások – ezek jellemezték a Debreceni Egyetem Informatikai Kar Hallgatói Önkormányzat legutóbbi L.A.N. Partyját.


Huszonhatodik alkalommal rendeztük meg a hagyományos League At Night e-sport bajnokságunkat, hazánk legnagyobb e-sport versenyét november 23-án. A baráti társaságban otthon töltött LAN-partik hangulatát idéző rendezvényünknek a Nagyerdei Stadion szórakozóhelyei közül a Hall és a Red&White is teret adott idén.


Padányi Viktória, az Informatika Kar Hallgatói Önkormányzatának alelnöke, elmondta, hogy „A két helyszínen közel kétszáz gamer játszott. A Red and Whitet-ot FIFA- és Hearthstone-arénává, a Hall rendezvénytermét pedig a CS:GO, a LoL és a PUBG arénájává alakítottuk.”


A változatos játékok változatos kihívások elé állították a versenyzőket. Míg a FIFA és a PlayerUnknown’sBattleground az ügyességről és a reflexekről szólt, addig a League of Legends és a Counter Strike Global Offensive meccsek már taktikázást és csapatmunkát is igényeltek. A gyűjtögetős kártyajátékokra hasonlító Hearthstone-nál pedig nem ártott, ha a játékosok bele tudtak látni az ellenfél gondolataiba.

A bajnokság nem csak az egyetemi hallgatóit vonzotta, hiszen a DEAC e-sport szakosztályának két csapata is részt vett rajta. Ráadásul megérte versenybe szállni, ugyanis a dicsőség érzésén túl a győztes csapatok ötvenezer, az egyéni nyertesek tízezer forintos jutalommal távozhattak.

A gamer esten nem csak a versenyzőkre gondoltunk, hiszen a kísérőket és az érdeklődőket a meccsek alatt és között a L.A.N. ChillZone várta, ahol az évek során megszokott konzolsarokban számos játékot kipróbálhattak, ráadásul idén a Játék Céh munkatársainak segítségével húsznál több társasjáték közül is válogathattak.

Az éjszaka végére a győztesek is felállhattak a képzeletbeli dobogóra. A DEAC-Hackers csapata nem talált legyőzőre a CS:GO-ban, a League of Legends versenyzői közül a Maszek Squad diadalmaskodott. Egyéniben a Hearthstone bajnokságot Jánócsik Csaba, a FIFA-t, a DEAC-Hackers 16 éves játékosa, Bogár István nyerte, a PUBG bajnoka pedig Csicsek Máté lett. GG WP!

Köszönjük a részvételt, tavasszal ismét találkozunk!

Forrás