DEHÖK Mentornap a Kassai úti Campuson

A rendezvényt a Debreceni Egyetem Informatikai Kar Hallgatói Önkormányzata, a DEHÖK Egészségügyi Bizottsága, illetve a DEHÖK Külügyi Bizottsága segítette. Az Informatikai Kar épületének aulájában több száz hallgatónak nyújtottunk segítséget egy kávé vagy tea mellett.


A Debreceni Egyetem Hallgatói Önkormányzata felelősséget érez minden debreceni egyetemista iránt, így kiváltképp fontosnak tartja a hallgatói lemorzsolódás csökkentését, illetve a hátrányos-, halmozottan hátrányos helyzetű hallgatók felsőoktatásban eltöltött életszakaszuk minőségét, jövőbeni karrierépítésük sikerét. A program célja, hogy a DEHÖK mentorok segítségével a hallgatók tanulmányaikon és tudományos munkásságukon kívül a szociális életterükben is maximálisan megéljék az egyetemi éveiket. A hallgatókat minden egyetemi campuson különböző kortárs-mentorok segítik az egyetemi élet mindennapjaiba történő beilleszkedésben, a közösségi és kulturális élet bemutatásában, a campusok infrastrukturális környezetének megismerésében, a tanulmányi és szakmai “skillek” megszerzésével kapcsolatos kérdésekben.

Az IK HÖK képviselői, és az Egészségügyi Bizottság tagjai a
DEHÖK Mentornapon

2018. November 26-án a Kassai úti Campuson az ÁJK és az IK aulájában egész napon át minden a hallgatóink körül forgott. A rendezvény keretein belül minden egyes egyetemi kérdésre pontos, precíz választ kaptak általunk!

Támogatás ▪ Eligazodás ▪ Tanácsadás

Az Informatikai Kar Hallgatói Önkormányzata bevezette az elsőéves hallgatókat az egyetemi életbe, segítette a felsőbb éves hallgatókat tanulmányi ügyekben, valamint tájékoztatta a hallgatóságot, hogyan kell jelentkezni egy kiszemelt ösztöndíj pályázatra.

Az Egészségügyi Bizottság tagjai pedig segítették az egészséges életmóddal kapcsolatos érdeklődőket, az egyetemi programjaikkal kapcsolatban, valamint drogprevenció témakörében tartottak felvilágosítást, míg a Külügyi Bizottság választ adott a különböző külföldi ösztöndíjakkal (Erasmus+, Campus Mundi) és külföldi szakmai gyakorlatokkal kapcsolatos kérdésekre!

Úgy véljük az egyetem számára a siker az, ha a hallgatóinak az élete sikerekkel teli pályára áll tanulmányaik végeztével. További kérdés esetén, fordulj hozzánk bizalommal!

📧 dehokmentorprogram [kukac] gmail [pont] com

📧 padanyiviktoria [kukac] gmail [pont] com