19. Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállítás

A Debreceni Egyetem is részt vett a 19. Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállításon. Az egyetem képzései, a debreceni egyetemistalét idén is többezer fiatal figyelmét felkeltette.


A budapesti Hungexpo „A” csarnoka adott otthont az eseménynek, amelyen közel 200 kiállító várta január 10. és 12. között a középiskolásokat, egyetemistákat és friss diplomásokat. A három napra ötvenezres lélekszámú minivárossá vált a rendezvény, amelynek célja volt, hogy naprakész és teljes körű ismeretekkel lássa el a felsőoktatásról a kilátogatókat. Mindenki megtalálhatta a számára releváns információkat: ötven hazai és számos külföldi egyetem képviselői álltak a látogatók szolgálatára, de rajtuk kívül tankönyvkiadók, nyelviskolák, szakképző intézmények és kezdő diplomásoknak szóló programok is várták az érdeklődőket. A háromnapos nemzetközi oktatási szakkiállításon a Debreceni Egyetem is képviseltette magát, hogy a mottójához hűen kisegítse azt, aki tudásra szomjazik.

Az érdeklődőket a Debreceni Egyetem felkészült hallgatói fogadták 

Az Informatikai Kar standjánál, karunk Hallgatói Önkormányzatának tagjai is képviselték a kart, és töretlen lendülettel válaszolták meg az informatikai képzéssel kapcsolatos kérdéseket.

Az intézmény a 2019. évi általános felvételi eljárásban 71 alap- és 84 mesterszakkal, 6 osztatlan képzéssel, valamint 7 felsőoktatási szakképzéssel várja a jelentkezőket.

Az Informatikai Karon meghirdetett képzések 2019. szeptemberétől:

  • Gazdaságinformatikus
  • Informatikus könyvtáros
  • Informatikatanár
  • Könyvtárostanár

Az idén felvételizőknek február 15-ig van lehetőségük benyújtani a jelentkezésüket az e-felvételi rendszerén keresztül.

Bármilyen felmerülő kérdés esetén keress bizalommal:
Kárpáti Tamás
DE IK HÖK Elnök
Tel.: +36 30 435 0312
e-mail: tamas.nandor.karpati [kukac] gmail [pont] com

Forrás