DE BTK-IK Gólyatábor 2019 – A legek tábora!

A gólyatábor az év egyik legfontosabb és legkiemelkedőbb hallgatói rendezvénye. Ebben az évben is teltházas volt a DEHÖK gólyatábora, mely a két turnusban összesen több mint 2500 elsőéves hallgatót fogadott.


Az első hurnusban tíz kar hallgatói – a jogászok, óvónők, mérnökök, természettudósok, zenészek, valamint az orvos- és egészségtudományi képzéseken tanuló hallgatók – vettek részt az ötnapos táborban, majd szeptember 2-án bölcsészek, informatikusok, gazdászok és agráros gólyák élvezhették a tábor adta lehetőségeket!

Az első napon a beköltözés mellett csapat- és közösségépítő feladatokon, vetélkedőkön ismerkedős esten vettek részt a tábor lakói. Másnap, beiratkozáson, szakmai programokon fontos információkat hallhattak a kari és szakos vezetőktől, a tanulmányi osztályok munkatársaitól, illetve a kari HÖK képviselőitől. A napot pedig esti versennyel, éjszakai túrával zárult, az Egyetem téri campus körül.

Az idei év újítása, hogy a DEAC 100 éves évfordulója előtt tisztelegve közös sportnapon vettek részt szerdán az elsőévesek, így ez is egy remek alkalom arra, hogy jobban összekovácsolódjanak egyetemi szinten is. Bognár István Ádám DEHÖK elnök a tábor fontosabb programelemeinek ismertetése kapcsán kiemelte:

„A sportprogramok és a szórakozás mellett különösen figyelünk arra, hogy mindenki egyaránt jól érezze magát. A táborban a prevenció is fontos számunkra. Így elérhető minden nap a Mentálhigiénés és Esélyegyenlőségi Központ (DEMEK) információs standja, ahol szakemberek tanácsadással várják a gólyákat.”

A szerdai napot egy ún. Glow party zárta a kolitéren. Ezen túl az utolsó napon az elsőéves hallgatók vészt vettek az egyetem túrán és élményfürdőzésen is a Hotel Aquaticumban. A Debreceni Egyetemen a gólyatábor az év egyik legfontosabb hallgatói rendezvénye, melyre minden tekintetben egyedülálló programokkal készütünk, így a finálé sem maradhatott el idén. Borkóstolóval egybekötött tűzijátékkal búcsúztattuk a táborlakókat az Egyetem téren.

Esténként különböző koncerteken szórakozhattak a tábor lakói. Az esti bulikról többek között Jackwell és Dj Szecsei, az Animal Cannibals és a Szeresd a Trahem bébi! illetve Pixa, Dj Yamina és a Delta gondoskodott!

KÖSZÖNJÜK, HOGY VELÜNK VOLTATOK!

Forrás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük