IK KARI HÖK VÁLASZTÁS 2019


Újra választásokat írt ki a Debreceni Egyetem Hallgatói Önkormányzatának elnöke 2019. december 9. és 14. között az Informatikai Kar Hallgatói Önkormányzata elnökségének (4 fő), valamint HÖK-képviselőinek megválasztására (11 fő).


A DEHÖK alapszabályának megfelelően a HÖK képviselőit, tisztségviselőit általános és titkos választásokon a hallgatók választhatják meg. A szavazások során mindenki választó és választható egyaránt – képzési formájától függetlenül –, aki a nevezett karra beiratkozott hallgató (a doktoranduszok kivételével).

Ahhoz, hogy képviselőjelöltként indulhasson valaki a választásokon, először érvényes pályázatot kell benyújtania a Választási Bizottsághoz. Az érvényes pályázat feltétele: az elfogadott gyűjtőíveken a DEHÖK által meghatározott (62 darab) számú ajánlások összegyűjtése a kritérium. A gyűjtőíveken csak az Informatikai Karon tanuló hallgató ajánlása szerepelhet, azonban egy választó több jelöltre is leadhatja a voksát.

Elnök és alelnöki pozícióra is lehet pályázni, ez esetben szükséges a jelöltek nyilatkozata arról, hogy egyéni HÖK-képviselőkként részt kívánnak-e venni. Továbbá az elnökjelöltnek pályázatában nyilatkoznia kell arról, mely alelnökökkel kíván együtt indulni. Az érvényes pályázatokat minden esetben személyesen kell benyújtani a DEHÖK irodájába, a Kossuth Lajos II. Kollégium 2A06. számba december 2. 12 óráig.

A szükséges papírok benyújtása után kezdődik a képviselőjelöltek kampányidőszaka december 3. és 6. között, melyen minden pályázó saját programját és terveit promóciózhatja. A szavazásra decemer 9. és 14. között fog sor kerülni, ekkor mindenki az IK Főépület aulájában tudja egyszer leadni szavazatát.

További információ: DEHÖK iroda, 2019. november 20-tól, hétfőtől
csütörtökig 10 és 16 óra között, pénteken 10 és 13 óra között.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük