Én is iDE járok!

Az informatika az életünkben mindenhol jelen van, szinte minden tevékenységünket körülveszi. Azért választottam a mérnökinformatikus szakot a Debreceni Egyetem Informatikai Karán, mert a képzés szilárd alapot jelent azok számára, akik az IT területén képzelik el jövőjüket. Akár a robotikától a szoftvertechnológián keresztül, az intelligens rendszerek tervezéséig, bármelyik szakterületen érvényesülni szeretnének. Az IK képzése alatt, egy új kampuszon, új épületben, XXI. századi környezetben megtanuljuk mindazt, ami szükséges ezekhez! Karunk által betekintést nyerhetsz, számos piacvezető cég munkájába, melyek szakmai gyakorlatot is biztosítanak a jövő mérnökei számára!

Debreceni Egyetem – a legjobb döntés!

Keress információkat, véleményeket a képzéseinkről! Beszélj személyesen azokkal, akik nálunk végeztek, vagy akik épp most hallgatók! A DExpo, Educatio, Informatikai Kar Szakmai Napok, Kutatók Éjszakája, Lányok Napja vagy éppen a Campus fesztivál során találkozhatsz velünk!

Nézz körül, kérdezz minket!

Padányi Viktória, mérnökinformatikus hallgató

Légy te is Gazdaságinformatikus!

A Debreceni Egyetem gazdaságinformatikus képzése alatt a hallgatók megtanulják alkalmazni a közgazdasági és informatikai szakterületének mind az alappilléreit későbbiekben pedig ezeknek a bonyolultabb ismeretanyagát is. Ezekkel a megszerzett tudásokkal átlátják mind a szoftverfejlesztés programozói részét, mind pedig a kapcsolódó üzleti, pénzügyi folyamatokat.
Az évek alapvető pénzértékelési és befektetési szemléletmódot adnak és egy olyan logikus gondolkodást sajátíthatsz el, amivel nem csak a többi félévedet könnyítheted meg hanem a mindennapjaidban is igazán hasznos. Vannak olyan tantárgyak, amelyek megadják az alapokat egy kellő gazdasági tudáshoz, ami szerintem minden embernek nélkülözhetetlen lenne.
Olyan piacképes tudást biztosít a képzés mellyel a valóéletben is megállod a helyed ez a kötelező szakmai gyakorlaton is bebizonyosodik, ahol felkészítenek arra a munkára, amit gazdaságinformatikusként elláthatsz. Legjellemzőbbek ezek közül a vállalatirányítási rendszertámogató, üzleti elemző, pénzügyi jelentéseket fejlesztő IT szakember, rendszergazda, és az ügyviteli rendszerfejlesztő és tesztelő.
Ha érdekel a matematika, a logikus gondolkozás, és a programozás sem áll tőled távol, de emellett érdeklődsz a pénzügyi és gazdasági élet működése iránt is akkor ez a szak ideális választás számodra

Szemán Nikoletta, gazdaságinformatikus hallgató

Légy te is Programtervező Informatikus!

Ha nemcsak érdekel a programozás, hanem ebből is akarsz megélni az elkövetkező évtizedekben, akkor szerintem az IK egy jó választás. Ezt nem csak én gondolom így, hanem a diáktársaim is, akik közül jó pár igen messziről érkezett (Afrika, Ázsia, Mexikó, Pakisztán), s noha sok helyre elmehetett volna, ott akár olcsóbban is megúszta volna, mégis az IK mellett döntött. Itt megtanulhatod az alapvető szoftverfejlesztési módszertanokat és technológiákat.

Könnyű nálatok diplomát szerezni?

Nem mondanám, mert rengeteget kell tanulni, és nagyon sok a beadandó is. Viszont, ha életcélod az informatika, akkor ez vár rád a végzés után is, folyamatosan újabb és újabb technológiák, programozási nyelvek, keretrendszerek. Jobb, ha már most hozzászoksz! Viszont ilyen diplomával a kezedben nem lesz gond az álláskereséssel, közvetlenül elhelyezkedhetsz szoftverfejlesztő cégeknél kezdő szoftverfejlesztőként az alábbi területek valamelyikén C, C++, Java, Javascript, C#, NET, PHP, Python, SQL, stb. Pár év, a szükséges gyakorlati tapasztalatok megszerzése után senior szoftverfejlesztő állást tölthetsz be, illetve szakosodhatsz különböző területekre úm. mobil-fejlesztő, adatbázis-szakértő, grafikus fejlesztő, játékprogramozó, stb.

Miért válasszam Debrecent?

Egy új kampuszon, új épületben, XXI. századi környezetben tanulhatsz. Mivel a te életedről van szó, hozz felelősségteljes döntést! Járj utána a dolgoknak! Keress információkat, véleményeket a különböző képzésekről, és ne dőlj be a reklámoknak. Beszélj személyesen azokkal, akik már végeztek, vagy akik épp most diákok, akár több egyetemről is. A DExpo, nyílt napok, szakmai napok, Kutatók Éjszakája, Lányok Napja vagy éppen a Campus fesztivál során találkozhatsz velünk; de akár az osztályoddal szervezetten, vagy egyedül is betoppanhatsz a karra. Nézz körül, kérdezz meg bennünket!

Aszalós Roland, programtervező informatikus hallgató
Forrás:https://www.inf.unideb.hu/hu/gyere-az-ik-ra

Kategória: EgyébKiemelt