A Minority SafePack európai polgári kezdeményezés, melynek célja az Európában élő mintegy 60 millió, valamely nemzeti, nyelvi és kulturális  kisebbséghez tartozó ember jogainak és kultúrájának védelme, egy európai uniós törvénycsomag elfogadtatásával.

Arra kérik az EU-t, hogy fogadjon el jogi aktusokat a nemzeti és nyelvi kisebbségekhez tartozó személyek védelmének javítása, valamint az Unió kulturális és nyelvi sokszínűségének megerősítése céljából. A jogi aktusoknak a regionális és kisebbségi nyelvek, az oktatás és a kultúra, a regionális politika, a részvétel, az egyenlőség, az audiovizuális és egyéb médiatartalom, illetve a regionális (állami) támogatás terén kellene magukba foglalniuk szakpolitikai intézkedéseket.

Jelenleg az Európai Unió a kisebbségek védelmét törvényi szinten nem biztosítja, ennek köszönhetően kiszolgáltatottak az egyes államok jogalkotásának és hatóságainak.

Hogyan írhatod alá?

  • Azon országhoz/azon országok egyikéhez kapcsolódó űrlapot használd, amelyből származol (az állampolgárságod vagy lakóhelyed szerinti ország űrlapját).
  • Töltsd ki a kért információkat (amelyek az adott tagországtól függően eltérőek lehetnek).
  • Írd alá az űrlapot.

A kezdeményezés sikerességéhez az Unió legalább 7 országából 1 millió aláírásnak kell összegyűlnie.

 2018. március 5. és 9. között várunk titeket az Informatikai Kar – Főépület földszinti lépcső előtt.

Lehetőséged van még aláírni az összes kari és kollégiumi épületekben.

További információk:
http://www.minority-safepack.eu/#about

Itt tudod online aláírni:
https://ec.europa.eu/citizens-initiative/32/public/#/

Mi vagyunk a millió!

Kategória: Egyéb